Naujuoju „Alwark“ vadovu tapo Tomas Samulionis

2024-05-09
Pasak J. Urbanavičiaus, nuosekliai plečiantis veiklai ir augant dukterinių įmonių skaičiui, natūraliai atėjo metas daugiau dėmesio skirti visai įmonių grupei. Per visą bendrovės gyvavimo laikotarpį buvo įsteigtos 6 dukterinės įmonės, o nuo šiol jų efektyvų valdymą ir plėtrą regione užtikrins naujai įsteigta bendrovė „Alwark Group“. Atsižvelgiant į vykstančius pokyčius, vadovų pasikeitimas „Alwark“ įmonėje buvo neišvengiamas bei strategiškai svarbus žingsnis.
 
„Mūsų bendrovėje skatinamas vidinis darbuotojų augimas, ugdomos profesinės kompetencijos, kas lemia, jog darbuotojai sėkmingai išnaudoja galimybes karjeros raidai. Naujasis „Alwark“ vadovas T. Samulionis, aštuonerius metus vadovavo komunalinės technikos padaliniui. Jo pasiryžimas, iniciatyva ir sugebėjimas kelti ambicingus tikslus tiek sau, tiek savo komandai, taip pat jo siekis ugdyti ir gilinti savo žinias studijų metu suteikė pasitikėjimą Tomo kompetencija bei ryžtu”, – pažymi J. Urbanavičius.
 
Kalbėdamas apie būsimus planus, naujasis „Alwark“ vadovas išskyrė tarp klientų juntamą tendenciją elektrifikuoti turimos technikos parką dėl ekonomiškai palankesnės eksploatacijos, mažesnių prastovų ir nulinių taršos rodiklių. Be to, jis akcentavo, kad įmonė aktyviai plėtoja intralogistikos sritį, kurioje automatizacija, išmanus sandėlių valdymas ir kiti autonominiai procesai užtikrina sklandesnę operacijų eigą ir didesnį produktyvumą - visa tai padeda efektyvinti verslą.
 
„Darbų perėmimas įvyko sklandžiai, nes turėjome suderintus bei patvirtintus ilgalaikius planus. Daugiau negu dešimtmetį nuolat augome, plėtėme savo komandą, gerinome savo rezultatus, kėlėme sau ambicingus tikslus ir jų siekėme, tad vienas pagrindinių uždavinių – išlaikyti šią tendenciją. Siekdami pristatyti mūsų klientams inovatyvias, jų poreikius atitinkančias, naujausias technologijas, aktyviai vystome naują kryptį – intralogistiką. Mūsų tikslas - pasiūlyti kompleksinius automatizuotus sprendimus, susijusius su sandėlių, gamybos, logistikos procesų valdymu, optimizavimu bei automatizavimu.
 
Verslui vis labiau teikiant prioritetą elektra varomai technikai bei vystant intralogistikos kryptį, tenka susidurti ir su naujais iššūkiais, tačiau dėmesys kliento poreikiams, darbuotojų kvalifikacijos kėlimas bei profesinių kompetencijų tobulinimas leidžia užtikrinti teikiamų paslaugų kokybę.” – pabrėžia T. Samulionis.
 
„Alwark“ pajamos 2023 m. siekė 31,6 mln. Tuo metu „Alwark“ įmonių grupės konsoliduotos pajamos pasiekė 74 mln. ir augo 2,5 proc., lyginant su 2022 m. Didžiausias augimas matomas technikos nuomos sektoriuje – išnuomotų įrangos vienetų kiekis paaugo daugiau nei 10 proc., lyginant su 2022 m.
 
Apie „Alwark“ 
 
„Alwark“ jau daugiau nei 15 metų visose Baltijos šalyse ir Ukrainoje teikia naujos ir naudotos krovos, sandėliavimo, uostų, oro uostų bei komunalinės technikos pardavimo, nuomos, priežiūros, aptarnavimo ir atsarginių dalių tiekimo paslaugas. Bendrovė „Alwark“ atstovauja didžiausius gamintojus, tarp kurių „Linde“, „Terberg“, „Konecranes Lift trucks“, „Mantsinen“, „Bucher“, „Knapp“.